Magnifying Glass
Search Loader

Ann Sofie Forssling 
Ledelseshåndbogen 
En håndbog i praktisk ledelse

Support
Ledelseshåndbogen er en anderledes type ledelsesbog, der tager udgangspunkt i dig som læser med tanke på, at du skal se på dig selv udefra og arbejde med dit eget lederskab igennem refleksion over konkrete situationer fra din hverdag med interaktioner med medarbejdere, lederkollegaer og din egne leder. Bogen er en håndbog i praktisk ledelse, som giver læseren en række redskaber til arbejdet med ledelse.

Bogen kræver ingen forudsætninger, men du skal havde lyst og mod til at se på dig selv udefra og til at arbejde med dig selv. Bogen gennemgår alle de emner, som du som leder kommer i berøring med. Bogen starter med en indføring i de fire lederroller, at lede indad, her bliver læseren bedt om at reflektere over egne værdier, prikker med mere. Lede nedad, her tager forfatteren os med ind i universet, at arbejdet med lederskabet over et team af individuelle medarbejdere. Lede horisontalt, vigtigheden af de gode relationer til resten af organisation samt de eksterne samarbejdspartnere. Lede opad, en indføring i hvordan man kan lede sin egen leder. Ledelseshåndbogen er i bogstaveligste forstand en værktøjskasse, den er til for at gøre det let for læseren at bruge læringen fra bogen direkte i dennes hverdag, og den er spækket med skemaer, som kan kopieres direkte til eget brug. Skemaerne kan downloades fra hjemmesiden www.reframingleader.dk.

Forfatteren har krydret Ledelseshåndbogen med en masse anekdoter fra den virkelige verden, som i høj grad underbygger hendes pointer. Hun deler hendes tanker og erfaringer med læseren på et meget personligt plan og giver læseren et indblik i hende som leder og person.
€12.99
payment methods

About the author

Ann Sofie Forssling er født og opvokset på Fyn. En ting hun lærte i hendes barndom var at acceptere forskellighed. Hun giver eksemplet, at hendes forældre var af forskellige politisk overbevisning, men at det ikke var en hindring for deres kærlighed. En læring som hun har taget med sig ind i sit lederskab, hvor hun sætter pris på et team med stor diversitet, både personligt og fagligt.
Heste har altid været en stor del af Ann Sofies liv og hun understreger, at de da også har været med til at forme hende som leder. Det er vigtigt at vise hestene, at du er lederen af flokken. Konsistens er vigtigt, du skal altid give den samme kommando for at få samme reaktion fra hesten. Hun har lært at forskellige heste skal ledes og trænes forskelligt, hvis man ønsker at få det optimale ud af dem. Her trækker hun paralleller til lederens verden, hvor hun fortæller hvor vigtig individuel ledelse er, som hun understreger ikke er forskelsbehandling.
Ann Sofie er uddannet Kemiingeniør og har en HD i organisation og ledelse. Hun har været leder af mange forskellige faggrupper fra ufaglærte til akademikere. Hun har været leder for medarbejdere med forskellige religioner, kulturer, nationaliteter mv. Det at arbejde med forskellige typer af mennesker og være med til at udvikle dem samtidig med at få et team til at vokse er nogle af de ledelsesudfordringer, som hun fremhæver er de mest givende ved en lederstilling. Hun nævner det at opbygge relationer og skabe tillid til andre som værende en vigtig bestanddel af det fundament, som skaber succes for en leder.

Idéen til bogen kom, forklarer hun, efter et ansættelsesforhold i en virksomhed, hvor ledelsesstilen var markant anderledes end hende egen. Med dette i tankerne begyndte hun at nedskrive hendes tanker om ledelse. Hun fortæller, at hun flere gange havde fået god feedback på hendes ledelsesstil fra medarbejdere, kollegaer og egne ledere og derfor tænkte hun: Hvad gør jeg anderledes i forhold til andre ledere? Det var den gåde, som hun prøvede af finde ud af ved at skrive hendes tanker og praktiske erfaringer om ledelse ned.
Til spørgsmål: Hvad er målet med bogen? svarede hun: Målet er at skabe et bedre arbejdsmiljø for medarbejdere i Danmark. Hun citerede sig selv: Jeg elsker mine medarbejdere, og dette uddybede hun med at det ansvar og den kærlighed, hun har til de medarbejdere, hun har haft igennem tiden, gør at hun ønsker, at alle medarbejdere få en god leder. Dette håber hun at hun kan bidrage til med Ledelseshåndbogen.
Language Danish ● Format EPUB ● Pages 262 ● ISBN 9788743083504 ● File size 7.9 MB ● Publisher Books on Demand ● Published 2021 ● Edition 1 ● Downloadable 24 months ● Currency EUR ● ID 7770454 ● Copy protection Social DRM

More ebooks from the same author(s) / Editor

26980 Ebooks in this category