Magnifying Glass
Search Loader

Josep Maria Salrach 
Justícia i poder a Catalunya abans de l’any mil 

Support
Adobe DRM
Cover of Josep Maria Salrach: Justícia i poder a Catalunya abans de l'any mil (ePUB)
L’autor ens acosta a la realitat dels catalans de fa mil anys que acudien als tribunals per resoldre tota mena de conflictes (sobre béns, drets, dominis, accés a la terra, llibertat, fiscalitat, preu just, homicidi, adulteri, moneda falsa…). I ens informa d’una justícia que, malgrat que estava en mans dels poderosos, era pública i no deixava els febles desemparats. Els tribunals eren presidits sovint pels comtes, que es consideraven garants del dret i la justícia, i que es declaraven compromesos amb la missió d´administrar justícia i fer-ho rectament. Els jutges n’eren els principals artífexs, però en les audiències estaven flanquejats d’homes bons, que en part havien de ser veïns prominents dels llocs on se celebraven els judicis. Aquests homes bons formaven una mena de jurats populars la missió dels quals era donar fe del bon procedir dels tribunals.
€12.99
payment methods

About the author

Josep M. Salrach i Marès (1945) és llicenciat en Filosofia i Lletres i doctor en Història Medieval per la Universitat de Barcelona. Ha estat professor d’aquesta universitat i actualment ho és de la Universitat Pompeu Fabra. És autor de diversos títols d’història medieval i de síntesi històrica. Els últims anys, la seva recerca s’ha centrat en temes socials, com les crisis de subsistència o el sistema de justícia.
Format EPUB ● Pages 248 ● ISBN 9788497664868 ● File size 0.4 MB ● Publisher Eumo Editorial ● City Valls ● Country ES ● Published 2016 ● Downloadable 24 months ● Currency EUR ● ID 7626967 ● Copy protection Adobe DRM
Requires a DRM capable ebook reader

More ebooks from the same author(s) / Editor

6628 Ebooks in this category