Magnifying Glass
Search Loader

H. Prinsen & K.J. Terpstra 
Pubers van Nu! 
Praktijkboek voor iedereen die met pubers werkt

Support
Hoe herken je de behoeftes van een puber? Hoe kom je hierover met hem of haar in gesprek? Hoe kun je je als volwassene werkelijk verbinden met pubers op een manier die hun helpt in hun groei naar volwassenheid? Hierover gaat Pubers van nu. Het boek biedt praktische handvatten, tips en wetenswaardigheden, ook voor contacten met pubers met een niet-westerse achtergrond. Iedereen kan met dit boek direct aan de slag.Pubergedrag leidt vaak tot vragen en soms ook tot problemen. Veel van dit gedrag is te verklaren uit de ontwikkelingen die puberhersenen doormaken: tijdens de puberteit is bijvoorbeeld het gebied in de hersenen dat emoties reguleert nog volop in ontwikkeling. Dit is een van de factoren die de puberteit tot een heftige periode in het leven kunnen maken.Voor een evenwichtige ontwikkeling van pubers is het belangrijk dat zij begeleid en ondersteund worden door volwassenen. Dit vraagt van volwassenen dat ze zich verdiepen in pubers: hoe denken zij? Hoe ervaren pubers de wereld om hen heen? Om deze vragen te kunnen beantwoorden, zullen veel volwassenen bovendien – in het besef dat puberhersenen anders werken – hun eigen denkkaders moeten loslaten.Dit boek is geschreven voor iedereen die met pubers werkt en omgaat: zowel professionals in de jeugdhulpverlening en het onderwijs, als ouders. Verder biedt dit boek ook vele handvatten voor politie, justitie, vervoersbedrijven, de middenstand en bedrijven waar pubers stagelopen of vakantiewerk doen.
€32.99
payment methods

Table of Content

Inleiding.- Puberteit en adolescentie, een verkenning.- Het brein van de puber nader bekeken.- De puber in zijn context!.- Verbindend communiceren.- Begeleiding in en door de jungle van de puberteit.- Praktische hulpmiddelen.
Language Dutch ● Format PDF ● Pages 147 ● ISBN 9789031374823 ● File size 1.4 MB ● Age 02-99 years ● Publisher Bohn Stafleu van Loghum ● City Houten ● Country NL ● Published 2009 ● Downloadable 24 months ● Currency EUR ● ID 4952595 ● Copy protection Social DRM

More ebooks from the same author(s) / Editor

7926 Ebooks in this category