Magnifying Glass
Search Loader

Jordi Bilbeny 
Cristòfor Colom, príncep de Catalunya 

Support
La identitat de Cristòfor Colom segueix sent un gran enigma. Una espessa boira de misteris, interessos i contradiccions envolta la figura del navegant. Ni tan sols la tesi més divulgada, i generalment acceptada, del llaner genovès d’origen plebeu aconsegueix donar una resposta convincent a la incògnita de qui era, en veritat, Cristòfor Colom.

Contràriament, s’obren noves llacunes entorn de la seva biografia: és plausible creure que els Reis Catòlics concedissin a un estranger mediocre, sense carrera política ni militar, ni estudis de dret ni de fiscalitat, els càrrecs d’almirall, virrei, governador i capità general del Nou Món, quan aquests títols eren reservats només als membres de la casa reial? Podria haver existit una censura conscientment dissenyada per part del poder polític per difuminar l’origen de Colom, les seves connexions familiars i la seva catalanitat?

Després d’uns quants anys descatalogat, per fi els lectors tenen ara l’oportunitat de gaudir de nou o, per primera vegada, de la reedició d’aquest llibre, que és resultat d’un treball de recerca fonamentat, convalidat i exhaustiu que durà gairebé vint anys. L’autor, Jordi Bilbeny, construeix un relat que fa trontollar el discurs oficial i proposa una nova mirada al passat del Descobridor, que es projecta i agafa forma en un Colom català, instruït, de família de mercaders i navegants, d’ascendència noble, vinculat amb la reialesa i, en definitiva, en un príncep, el príncep de Catalunya.
€9.99
payment methods

Table of Content

SUMARI

Cristòfor Colom o l’audàcia de gosar saber
Hèctor López Bofill

Cristòfor Colom, príncep de Catalunya, o quan una nova edició vol dir no deixar morir la memòria, ni el coneixement, ni la dignitat
Jordi Bilbeny

El príncep Colom, entre la història i la rondalla

1 Un virregnat hereditari per a un príncep
2 La força del virregnat català
3 Les capitulacions i els capítols de cort
4 Mossèn Joan Pere, l’home decisiu
5 Colom, súbdit dels reis de Catalunya
6 Els almiralls i l’almirallat
7 El regne català de Sicília
8 Joan Colom, militar i polític
9 La signatura de ‘virrei’
10 Governador general i capità general
11 Les armes familiars i la nobilitat
12 Felipa de Coïmbra, l’esposa de carn i ossos
13 Pere de Coïmbra, el sogre silenciat
14 Ferran, el fill i príncep portuguès

Arbres genealògics

About the author

Jordi Bilbeny (Arenys de Mar, 1961) és llicenciat en Filologia catalana per la Universitat Autònoma de Barcelona i amb un doctorat en Història Moderna a la Universitat de Barcelona suspès per raons de contingut. És un dels pares ideològics de la primera consulta independentista d'Arenys de Munt, un dels fundadors de l'Institut Nova Història i autor polifacètic de nombrosos llibres i articles sobre la censura de la història i la catalanitat de la descoberta d'Amèrica, així com de llibres de poesia i assajos de temàtica diversa.
Ha publicat amb Librooks la reedició de la seva ‘Brevíssima relació de la destrucció de la història’ el 2014, ‘La sardana i la religió de les bruixes’ el 2015, ‘La data de naixement de Colom’ el 2017 i ‘Inquisició i Decadència’, el 2018. Des de fa més de 15 anys, exerceix una incansable tasca de conferenciant i divulgador que l'ha portat a plantejar les seves tesis per tota Catalunya.
Format EPUB ● Pages 936 ● ISBN 9788412087796 ● File size 5.4 MB ● Publisher Librooks ● City Barcelona ● Country ES ● Published 2020 ● Downloadable 24 months ● Currency EUR ● ID 7609059 ● Copy protection Social DRM

More ebooks from the same author(s) / Editor

2696 Ebooks in this category