Magnifying Glass
Search Loader

Vassili Kandinski 
De l’espiritual en l’art 

Support
Adobe DRM
Cover of Vassili Kandinski: De l'espiritual en l'art (ePUB)
 
Una fita essencial de l’'estètica. 
Vassili Kandinski (1866-1944) és una figura imprescindible de la història de l’'art contemporani en qualitat de difusor i de promotor del primer moviment d’'art abstracte. Va ser membre de Der Blaue Reiter i de l'’escola de la Bauhaus, dos dels moviments creatius més importants i més reconeguts de l’'art modern. 

De l’'espiritual en l’'art és el seu text més conegut i més traduït (mai abans, però, al català), i és on l’'autor elabora i analitza la pràctica de l’'abstracció no figurativa. L’'objectiu de Kandinski és que el lector desenvolupi la seva capacitat de captar allò que és espiritual en les coses materials i abstractes, amb un estil literari impecable que avança pels meandres de la filosofia i de la reflexió estètica amb claredat i amb uns referents sensorials i pictòrics accessibles: de fet, el gran poder comunicatiu del text és un dels trets que més ha contribuït a consolidar-lo com una influència indiscutible en la història de l’'art.
 
‘Un text seminal en la història de l'art.’
The Independent
‘L'art abstracte no s'entén sense aquest llibre.’
The Guardian
‘Un volum pioner en el moviment per alliberar l'art dels seus lligams tradicionals i portar-lo a la realitat material: aquest llibre és un dels documents més importants en la història de l'art modern.’
The Times
€4.99
payment methods

About the author

Vassili Kandinski (1866-1944) és una figura imprescindible de la història de l'’art contemporani. Es va graduar a l’'escola d’'art d’'Odessa i va estudiar Dret i Economia a la Universitat de Moscou. Malgrat que li van oferir la càtedra de Dret Romà, Kandinski volia dedicar-se a l’'art, i va començar la seva carrera com a pintor a l’'edat de 30 anys. El 1896 es va instal·lar a Munic, i no va tornar a Moscou fins després de l’'inici de la Primera Guerra Mundial. Però Kandinski no connectava amb les teories oficials sobre l’'art que imperaven a Moscou i es va tornar a instal·lar a Alemanya el 1921. I va ensenyar art a l’'escola de la Bauhaus, fins que els nazis la van clausurar el 1933 per ser ‘contrària a la moral pública’. Durant la resta de la seva vida, va viure a França, on va produir les seves obres d’'art més importants i on va escriure i reflexionar sobre estètica i sobre els conceptes de l’'art abstracte que conformen la base de l’'art contemporani.
Format EPUB ● Pages 144 ● ISBN 9788418217128 ● File size 0.8 MB ● Translator Claudia Casanova ● Publisher Ático de los Libros ● City Barcelona ● Country ES ● Published 2020 ● Edition 1 ● Downloadable 24 months ● Currency EUR ● ID 7611092 ● Copy protection Adobe DRM
Requires a DRM capable ebook reader

More ebooks from the same author(s) / Editor

5377 Ebooks in this category